Cainii vagabonzi umbla LIBERI prin parcuri! Pana cand ne va mai fi FRICA de ei?

La nici o zi dupa ce o femeie a fost gasita moarta, cu urme de muscaturi pe tot corpul, animalele sunt din nou in parcuri, ingrijite poate mai bine decat in adaposturile speciale, doar ca libere!

Asa ceva nu este legal, nu este normal si nu trebuie sa se intample intr-o tara civilizata, in care vrem sa fim in siguranta pe strazi, noi si copiii nostri! Va prezentam parcul in care o femeie a fost gasita moarta, cu urme de muscaturi pe corp! La mai putin de o zi de la tragedie,  urmele cainilor sunt inca peste tot.

Locul unde s-a intamplat tragedia este plin si acum de resturi de animale. Asta ne arata ca oamenii din zona hraneau cainii periodic. Imaginati-va numai cati caini au fost crescuti in aceasta zona, daca si acum pe pamantul uscat inca, se mai vad urme de animale.

Din parcul de langa Obor, ASPA a capturat 7 caini. Dar frica locatarilor ca o nenorocirea se poate oricand intampla este inca vie. Legea spune clar ca oamenii nu au voie sa hraneasca animalele fara stapan pe strada. Oricand pot fi muscati, ba chiar sursele de hrana atrag tot mai multi caini.

Spre exemplu femeia din imagini a dat un ocol al parcului unde a fost gasita femeia moarta si a pus din loc in loc hrana. Teama ca ar putea fi atacati de o haita din senin s-a raspandit printre locuitorii Sectorului 2.

Reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea Animalelor vorbeau, la una dintre conferintele de presa sustinute la sfarsitul anului trecut, despre zeci de mii de caini care se aflau pe strazile Capitalei.

"Am reusit sa reducem numarul de muscaturi cu 63%. Cel mai mare numar de solicitari a venit din sectorul 2 , 121 de solictari in luna decembrie", spunea anul trecut Razvan Bancescu, presedintele ASPA.

Culmea, acelasi sector unde un copil de 4 ani si-a pierdut viata in urma muscaturilor de caini. Astazi Parchetul General a finalizat ancheta in acest caz. Procurorii au trimis in judecata Administratia Domeniului public Sector 2 cat si administratorul firmei pe care s-a intamplat tragedia. Iar in rechizitoriu se arata ca:

"Inculpata, Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire/delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei [ ...] fapt care a permis trecerea celor doi minori intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingridit, pazit de sapte caini".

In ceea ce priveste insa, cazul femeii gasite fara suflare cu mai multe rani pe corp, legistii au anuntat ca vor stabili abia in 3 luni daca exista o legatura intre urmele de muscaturi si deces. In schimb parchetul a comunicat ca:

"[...]sub rezerva efectuarii unor teste toxicologice, moartea persoanei de sex femeiesc, cu identitate necunoscuta, s-a datorat intoxicatiei etilice acute".

Cand a fost descoperita femeia avea o alcoolemie de 4 la mie. Cat despre caini: "pana acum au fost capturati 10.000 de cani, dintre care 6.000 au fost adoptati si 2.000, eutanasiati", a precizat Razvan Bancescu, presedintele ASPA.
##VIDEO106789##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate