Cadouri de casă nouă - cum alegi cadourile potrivite și ce trebuie să eviți

Atunci când o persoană dragă se mută într-o casă nouă, pe lângă felicitările de rigoare, poți să-i oferi un cadou pe care să-l îndrăgească și care s-o ajute în noua etapă a vieții.

Cu toate acestea, există numeroși factori care îți pot influența alegerea unui cadou de casă nouă, pornind de la bugetul pe care îl aloci acestei investiții și până la nevoile persoanei care îl va primi. Astfel, poți avea tendința de a oferi cadouri nefolositoare, lucru pe care cu siguranță nu îl dorești. Îți venim în ajutor cu idei de cadouri utile, care să-i bucure pe cei care s-au mutat într-o casă nouă. Iată care sunt acestea!

Idei inspirate pentru cadourile de casă nouă

Dacă pentru o persoană apropiată există o varietate de cadouri pentru care poți opta, dacă ești invitat la șeful tău sau la un coleg de serviciu, este recomandat să iei în calcul idei mai formale. În funcție de relația pe care o ai cu gazdele, poți stabili și bugetul pentru cadoul de casă nouă. Pentru prieteni apropiați și rude, poți opta atât pentru cadouri cu valoare sentimentală, cât și pentru cadouri substanțiale, precum obiectele de mobilier sau aparatele electrocasnice.

O primă idee de luat în calcul include piese de mobilier, pe care le poți oferi cadou. Deși obiecte precum patul, dressingul sau biblioteca vor fi achiziționate de proprietar înainte de a se mută, există obiecte mai mici pe care i le poți dărui și care îl pot ajută în fiecare zi. Astfel, poți alege un cuier cu design special, o măsuță de cafea care să se potrivească cu decorul sau două scaune decorative pentru bucătărie sau balcon.

Pentru persoanele apropiate, poți cumpăra și aparate electrocasnice practice și utile, care să le ușureze munca în locuință. Totuși, este indicat să nu cumperi ceea ce au deja. Storcătorul de fructe, cuptorul cu microunde, esspresorul sau mașina de făcut pâine reprezintă idei utile, care pot bucura pe oricine. La fel de apreciat va fi și un uscător de rufe, electric, metalic sau de perete, care poate fi folosit pe timpul iernii, atunci când hainele se usucă mai greu.

În ceea ce privește decorațiunile, există obiecte de care se poate bucura orice gazdă! Alege ceasuri de perete, rame de fotografii sau perne decorative, ideale pentru dormitor și living, care să completeze stilul de amenajare a locuinței. Dacă gazda este pasionată de pictură, îi poți oferi un șevalet, pe care să-l așeze în dormitor. Mergi în vizită în preajma sărbătorilor de iarnă? Decorațiunile de Crăciun nu trebuie să llipseasca din lista cu idei de cadouri!

Citeste si: Ludovic Orban a făcut anunțul momentului: Am o veste bună să vă dau! - capital.ro

Cadourile de casă nouă pot include și tablourile, covoarele sau florile și plantele în ghiveci, care completează decorul dintr-o locuința. Dacă persoana pe care o vizitezi are și curte sau grădina, sunt apreciate și obiectele care pot fi folosite la exterior: mese și scaune, un hamac, o piscină gonflabilă sau câteva ustensile pentru grădinărit.

Cadouri de casă nouă pe care trebuie să le eviți

Pentru o petrecere de casă nouă, există și câteva obiecte pe care este indicat să le eviți. În această categorie se înscriu:

Produsele de îngrijire personală. Acestea pot fi apreciate de o prietenă bună, căreia îi cunoști preferințele, însă nu este recomandat să le oferi altor persoane.

Chiar dacă sunt cadouri comune, evita să dăruiești obiecte religioase! Poate gazda nu dorește să agațe icoane pe perete sau pur și simplu are o confesiune diferită.

Animalele de companie nu sunt cadouri potrivite pentru un cuplu recent mutat într-o casă nouă. Deși intențiile tale sunt bune, impui responsabilități pe care acesta nu și le poate asumă sau generezi certuri. Totodată, dacă vrei să oferi ceva simbolic, evită și voucherele sau cardurile-cadou.

Nu în ultimul rând, dacă persoanele mutate în casă nouă îți sunt apropiate, poți opta și pentru cadouri personalizate, haioase sau obiecte handmade, făcute de tine.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies