VIDEO. Care este parerea lui Maurice Munteanu despre designerii care aleg sa isi arda colectiile?

Sustenabilitate si constientizare in moda.

Maurice Munteanu, juratul de la “Bravo, ai stil!”, show difuzat de miercuri pana sambata, de la ora 23:00, la Kanal D a vorbit deschis intr-un interviu pe care ni l-a acordat in exclusivitate, despre tot ce inseamna constientizare in moda si sustenabilitate. Fashion editorul enumera greselile care s-au facut de-a lungul anilor de mai marii producatori de confectii textile si trage un semnal de alarma in ceea ce priveste neregulile semnalate.

“In industria modei s-au facut, de-a lungul timpului, foarte multe greseli. Ganditi-va numai la copiii care au fost exploatati in foarte multe tari defavorizate; nici macar nu mai iau in calcul ce s-a intamplat in ceea ce priveste blanurile. Majoritatea designerilor au renuntat la a mai folosi blanurile naturale, au mai ramas doar cativa”, spune juratul de la “Bravo, ai stil!”.

Maurice Munteanu ne-a vorbit deschis despre un fenomen aparte, despre celebrii designeri care preferau sa isi sacrifice colectiile pe care nu reuseau sa le vanda, in detrimentul comercializarii acestora, sub forma unor discounturi.

“Industria modei a pierdut miliarde in toti acesti ani, iar mare parte din aceste sume nu au fost recuperate in niciun fel. Spre exemplu, foarte multi designeri mari care produceau enorm, ca sa nu apeleze la discounturi, isi ardeau colectiile. Asta mi se pare o paguba imensa pentru tot ce inseamna la ora actuala poluare. Este foarte bine ca vorbim despre sustenabilitate si sper sa devenim toti cat mai constienti, mai ales in industria modei”, adauga Maurice Munteanu.

Declaratia integrala o puteti urmari in materialul video de mai jos:

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate