Boli cu transmitere sexuală

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:13

Dr. Daniela Popoiu - medic specialist dermatolog

Cele mai grave boli cu transmitere sexuală sunt: sifilisul, herpesul genital, însă cea mai periculoasă rămâne în continuare infecţia cu virusul HIV/SIDA.

În momentul de faţă incidenţa bolilor cu transmitere sexuală se menţine ridicată, în ciuda progreselor realizate de medicina modernă în diagnosticarea, tratarea şi vindecare majorităţii acestor boli.

Femeile care observă scurgeri neobişnuite ca aspect, culoare, miros şi au dureri în zona genitală trebuie să se prezinte de urgenţă la medic.

Virusul herpesului genital este extrem de contagios şi se transmite de la un partener la altul prin contact sexual neprotejat. Infecţiile genitale netratate pot duce la cancer de col uterin.

Sifilisul reprezintă, poate, cea mai de temut BTS. Infecţia trece prin mai multe stadii, fiecare fiind caracterizată printr-un anumit tablou clinic. Dacă sifilisul nu este tratat la timp poate afecta organe vitale precum creierul, inima, aorta, ochii şi oasele, iar în multe cazuri poate fi chiar fatal.


Cauza condiloamelor este reprezentată de HPV (human papilloma virus). Condiloamele apar adesea în buchete cu localizare genitală, mai frecvent la femei unde se localizează vulvar dar şi pe pereţii vaginului, cervixului sau perianal. Localizările predilecte în cazul bărbaţilor sunt vârful penisului, scrotul şi anusul.
 

Citește și: Urlete de durere la căpătâiul lui Marius, tânărul mort în explozia de la Călimănești. Ți se rupe sufletul!

 

Taguri: