Biletele de tren ar putea fi mai scumpe din 2023. Motivul pentru care CFR Călători ar putea majora tarifele

,
scumpiri bilete de tren 2023

Biletele de tren s-ar putea scumpi din 2023

[Sursa foto: instagram CFR Calatori ]

Începând din 2023, călătoria cu trenul ar putea costa mai mult în România. Iată care este motivul pentru care CFR Călători ar putea scumpi biletele de tren.

Pe lângă scumpirile din ultima perioadă, CFR Călători a anunțat că ar putea majora biletele de tren începând de anul viitor. Iată cu cât s-ar putea scumpi biletele de tren în 2023.

Bilete de tren, mai scumpe din 2023. Ce a anunțat CFR Călători? 

Cei care călătoresc cu trenul ar putea fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar începând din 2023.

Anunțul a fost făcut de CFR Călători, iar decizia va fi luată în cazul în care inflația va crește, acest lucru influențând în mod direct subvenția pe care CFR Călători o va primi anul viitor.

La finalul acestui an, CFR Călători va analiza rata de inflație și în funcție de schimbările care pot apărea ar putea decide să majoreze prețul biletelor. În plus, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a precizat că se vor înregistra pierderi mari la nivelul companiei până la finalul anului viitor din cauza prețurilor mari la energie electrică și combustibil. 

„În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie, am citit astăzi declaraţia domnului profesor Păun, e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea. Este o decizie tehnică cuplată cu o decizie politică, dat fiind că majorarea tarifelor se face prin ordin de ministru, ministrul fiind om politic.

Noi avem un buget preliminat cu 600 de milioane de lei pierderi tocmai din acest calcul al energiei electrice şi al combustibilului. Se fac rectificări bugetare, s-a făcut prima capitalizare la rectificarea de anul acesta în jur de 260 de milioane. Va fi o rectificare probabil şi în noiembrie şi de aici probabil că vom găsi diferența de bani.

Am cerut prima dată la rectificare 400 de milioane de lei şi mi s-au dat 260. Vom cere spre sfârşitul anului în jur de 150- 200 de milioane. Am spus în sală că mai mult ca sigur anul acesta va fi închis cu arierate zero, ceea ce înseamnă că nu vom avea datorii scadente. Asta nu înseamnă că exerciţiul financiar va fi pe zero sau pozitiv, din cauza faptului că această capitalizare nu intră în venituri, deci nu poate fi contabilizată”, a precizat directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, potrivit adevarul.ro. 

bilete de tren mai scumpe 2023

Biletele de tren ar putea costa mai mult dacă va crește rata inflației

[Sursa foto: instagram CFR Calatori ]

Citeste si: Mai mulți bani din partea statului pentru elevii care fac naveta. Ce sume ar putea primi elevii care învață în altă localitate decât cea în care locuiesc

Amintim că prețul biletelor de tren a fost majorat și la începutul lunii iulie 2022. La acel moment, CFR Călători anunța că măsura este necesară în vederea redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România având în vedere că prețurile la energie, piese sau combustibil au crescut considerabil.

Mai mult, compania a ținut să sublinieze că ultima dată când prețurile biletelor de tren au crescut a fost în 2013, motiv pentru care majorarea acestora este justificată.

În prezent, CFR Călători nu a anunțat cu cât ar putea fi majorate prețurile biletelor de tren în 2023, măsura urmând să fie analizată până la finalul acestui an.

Citeste si: Ce reduceri au studenții la călătoriile cu trenul. Documentele pe care trebuie să le prezinte la casele de bilete

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

CFR pune la încercare răbdarea călătorilor! Nu este o problema de ieri sau de azi iar oamenii sunt din ce în ce mai dezamăgiți de condițiile în care călătoresc în România!

Autoritățile din Ucraina explică de ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă: Preoții se țineau de recrutări

CFR pune la încercare răbdarea călătorilor! Nu este o problema de ieri sau de azi iar oamenii sunt din ce în ce mai dezamăgiți de condițiile în care călătoresc în România!

România va cumpăra 20 de trenuri electrice noi. Ministrul Transporturilor a anunțat traseele pe care vor circula noile trenuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies