Benzina și motorina se scumpesc și vineri! Cât costă litrul de carburant: "În fiecare zi se scumpește cu câțiva bani"

,
Stație alimentare

Benzina și motorina se scumpesc iar

[Sursa foto: pexels.com]

Benzina și motorina continuă să se scumpească ușor și vineri. Iată cât costă litrul de benzină și cel de motorină vineri, 20 mai 2022.


In articol:

Benzina standard se vindea, vineri dimineață, cu cel puțin 8.06 lei/litru. Ieri litrul de benzină cel mai ieftin era 8.03 lei.

Cel mai scump litru de benzină standard se găsea în Capitală cu 8.22 lei litrul, la câteva stații de alimentare MOL.

Benzina superioară avea prețuri cuprinse între 8.23

lei și 8.89 lei în Capitală.

În ceea ce privește motorina standard, aceasta se vindea în București cu prețuri cuprinse între 8.77 și 8.90 lei/litru.

Motorina superioară costa între 9.13 lei și 9.68 lei litrul. Petrom și Lukoil o vindeau mai ieftin, în timp ce OMV și MOL mai scump, potrivit  peco-online.ro.

Scumpiri uriașe la carburanți în ultimul an!

Benzina, motorina și gazul s-au scumpit enorm în ultimul an. Litrul de benzină s-a scumpit cu mai bine de 35%, cel de motorină cu circa 60%, iar gazul s-a scumpit în ultimul an cu 85%.

"În fiecare zi carburantul se scumpește cu câțiva bani", a declarat, pentru kanald.ro, anagajatul unei stații de alimentare TSV, aflată pe Șoseaua Alexandriei, în zona localității Bragadiru.

pret motorina

Motorina s-a scumpit cu 60% în ultimul an

[Sursa foto: pexels.com]

Citeste si: Ce se întâmplă cu prețul benzinei și cel al motorinei joi, 12 mai 2022, după mai multe zile de scumpire a carburanților!

Autoritățile au dat amenzi serioase în luna martie unor benzinării după ce prețurile cu care au comercializat benzina și motorina au fost nejustificat de mari.

S-a creat atunci și o isterie națională, cu cozi la benzinării în toată țara.

ANPC a dat, în luna martie a acestui an, după cozile de la benzinării, amenzi de 950.000

unor stații de alimentare după controalele efectuate. ANAF a dat amenzi de 140.000 de lei, iar IGSU a dat amenzi de 750.000 de lei.

"ANPC – până astăzi a verificat peste 90 de stații de carburanți și sediul central al unei companii. Nivelul amenzilor este de 950 de mii de lei.

Au fost date și 10 avertismente și trei măsuri de oprire temporară a prestării de servicii și patru decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte. ANPC a amendat cu 100 de mii de lei o companie, cea mai mare amendă pe care o poate da.

ANAF – s-au aplicat deja șase contravenții de 140 de mii de lei. Se adaugă confiscarea a 1.250 de lei și suspendarea unui punct de lucru din Satu Mare, timp de 30 de zile. Acolo au fost date amenzi de 100 de mii de lei. Două puncte de lucru din Dumbrăvița și unul din Botoșani au fost amendate cu 19 mii de lei.

IGSU a verificat 814 stații de carburanți, până astăzi la ora 10, și a aplicat sancțiuni în valoare de 750 de mii de lei. Specialiștii reiterează respectarea normelor de precauție atât de către operatori, cât și de cetățenii care vin să alimenteze (este vorba despre depozitarea combustibilului în recipiente improprii)", anunța purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Citeste si: Preț benzină și motorină joi, 19 mai 2022. Ce au putut observa șoferii care au alimentat în această dimineață

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Prețul benzinei a crescut din nou. Iată cât costă un litru de benzină și motorină pe 18 mai 2022

Ucraina și Rusia au căzut la înțelegere: Pe cine a dat Kievul la schimb cu 17 prizonieri

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Angajări ANAF 2022. Ce trebuie să facă cei care își doresc să lucreze la Fisc. Anunțul făcut de autorități: „Vor începe controale ample în toate domeniile”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies