Bazele sportive ale instituțiilor de învățământ ar putea fi accesate de cetățeni în afara orarului școlar! În ce condiții va fi posibil

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 dec 2022, 17:51

În ce condiții va fi posibil

Sursa: PixaBay

Parlamentul a adoptat o lege prin care românii vor avea voie să acceseze bazele sportive ale școlilor în afara programului, cu sau fără plată.

Camera Deputaților a votat, în calitate de for decizional, legea prin care românilor li se oferă acces în bazele sportive ale unităților de învățământ din localitățile în care locuiesc, gratuit sau cu plată, fără să se afle în timpul programului școlar.

Bazele sportive ale unităților de învățământ ar putea fi accesate de cetățeni

Parlamentul a adoptat o lege prin care cetățenii români primesc acces la bazele sportive ale instituțiilor de învățământ. Prezentarea din Parlament arată că:

„Bazele și instalațiile sportive proprii pot fi puse la dispoziție, gratuit sau cu plată, comunităților locale, persoanelor fizice sau juridice interesate, cu obligația respectării desfășurării normale a programelor și activităților de învățământ și ale cluburilor sportive școlare și universitare, precum și a regulamentelor de acces și utilizare a acestora”.

Citește și: Crește pragul de venit pentru persoanele care vor beneficia de voucherele sociale de 250 de lei. Ce români se vor încadra în criteriile stabilite

Simona Halep are parte de altă veste nefericită cu privire la cariera ei. Cum a afectat-o procesul de dopaj?

În plus, toți copiii și tinerii de peste 18 ani care frecventează liceul sau școala profesională vor avea acces gratuit în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ care aparțin domeniului public al comunelor, orașelor și municipiilor și care sunt administrate de către consiliile locale.

Verificarea condițiilor va fi făcută de autoritățile publice locale, relatează Biziday.

Ce mai prevede legea care merge la promulgare

Citește și: Ce români vor primi vouchere pentru facturi și când intră prima tranșă de bani. Banii vor fi acordați în două reprize

Legea adoptată de Parlament, care merge la promulgare, mai spune:  „În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi toate unităţile de învățământ vor introduce în regulamentele actuale de funcționare prevederi legate de acces și de modul de utilizare al spațiilor și terenurilor de sport aflate în folosința acestora, precum și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare și

le vor afișa la exterior într-un loc vizibil, precum și pe pagina de internet, acolo unde este cazul”.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies