Mihai Eminescu, la SUBIECTUL 3 LA BAC 2022, sesiunea august -septembrie. Ce subiecte au mai picat la Română, la Bac 2022 toamnă

,
Bac toamnă 2022

În jur de 35.000 de elevi s-au înscris în a doua sesiune de Bacalaureat 2022. Potrivit datelor puse la dispoziție de către inspectoratele școlare județene, din totalul acestora, 22.586 sunt candidați ai promoției 2022, iar 12.237 sunt candidați din promoțiile anilor trecuți.


In articol:

De astăzi, începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022. Elevii din ani terminali mai au o șansă să promoveze examenul maturității.

SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2022, TOAMNĂ. Mihai Eminescu, la Subiectul 3, profil real

Când se susțin probele la Bacalaureat toamnă 2022

Probe Bacalaureat toamnă 2022

În sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022, probele se vor desfășura în 138 de centre de examen, după cum urmează:

  • 16 august 2022- Limba și Literatura Română- proba E.a)- proba scrisă;
  • 17 august 2022- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă;
  • 18 august 2022- Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă;
  • 19 august 2022- Limba și Literatura Maternă- proba E.b)- proba scrisă.

Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) se vor desfășura între 22 - 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august) - detalii  aici.

Când se vor afișa rezultatele la Bacalaureat toamnă 2022

Afișarea primelor rezultate va fi anonimă, potrivit prevederilor specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor- GDPR), și va avea loc pe data de 31 august, până în ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00- 18:00, atât în format clasic, cât și electronic. Așadar, elevii completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere, arată EDU.

Citeste si: Subiect 3 Română Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă: profil real. Cum arată subiectul 3 la Limba și Literatura Română în a doua sesiune de BAC 2022

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în data de 3 septembrie.

Probele scrise încep la ora 09:00, iar elevii vor intra în săli până la ora 08:30. 

Ce nu au voie să facă elevii la Bacalaureat toamnă 2022

Candidații nu au voie să aducă în sălile de examen obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări precum și orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

De asemenea, este interzisă comunicarea între ei sau cu exteriorul, schimbarea sau transmiterea între ei a foilor de lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Citeste si: Ce se întâmplă cu bursele școlare ale elevilor. Ministerul Educației anunță noi măsuri în acest sens

Elevii care încalcă regulile sunt eliminați automat din examen, fie că au apucat sau nu să folosească obiectele pe care le au asupra lor sau au fost aduse de ei ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept pedeapsă, candidații prinși nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este cinci, iar media finală a Bacalaureatului, care aduce promovarea elevului, este minim șase.

Revenim în curând cu subiectele la proba de Limba și Literatura Română.

 

Sursa: edu.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

EDU.RO: BAREM și SUBIECTE Limba Română BAC 2022 toamnă. Au fost publicate subiectele și baremul de corectare la Română, la profilul real și uman

Când s-ar putea întâlni, față în față, Joe Biden și Vladimir Putin: Summit crucial în noiembrie

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ministerul Educaţiei, despre profesorii care fac meditaţii cu elevii lor: "Este interzis prin lege"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies