Anunțul oficial făcut de Ministerul Sănătății! Ce se va întâmpla în România în perioada martie-aprilie 2021?

,
România va primi mai multe doze de vaccin în perioada martie-aprilie 2021
România va primi mai multe doze de vaccin în perioada martie-aprilie 2021[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile vin cu vești bune în plină pandemie de coronavirus. Ce urmează să se întâmple în România în intervalul martie-aprilie 2021?


In articol:

Chiar dacă numărul celor care sunt testați pozitiv cu noul coronavirus este în creștere de la o zi la alta pe teritoriul României, autoritățile sunt de părere că situația poate fi ținută sub control în momentul de față.

Astfel, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a făcut un anunț important referitor la dozele de vaccin pe care le va primi România în perioada următoare.

Ce urmează în România în următoarele 2 luni? Anunț oficial despre campania de vaccinare

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a dezvăluit că în următoarele două luni, mai exact martie și aprilie, în România urmează să ajungă un număr însemnat de doze de vaccin anti-Covid-19. Mai exact, în luna martie, România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin, iar în aprilie vor ajunge pe teritoriul țării cel puțin 3.128.000 de doze.

„Referitor la dozele de vaccin care o să sosească în perioada următoare, până la finalul lunii martie(...) avem un total de peste 2,6 milioane de doze de vaccin. O să menţionez doar totalul pentru fiecare tip de vaccin. Astfel, pentru vaccinul produs de către BioNTech-Pfizer- 1.112.000, pentru cel produs de Moderna- 268.000 şi pentru cel produs de AstraZeneca- 1.300.000 de doze. Pentru luna martie. Vaccinul produs de BioNTech-Pfizer o să-l primim în mai multe tranşe. 2.111.000(...) 527.000 de doze în patru tranşe. Pentru vaccinul produs de compania Moderna o să avem un minimum de 249.000 sau un maximum de 333.000, o să vedem cifra finală în perioada următoare. Oricum, vor fi două tranşe, la fel ca şi până acum, dozele vor fi livrate la un interval de două săptămâni, deci, vorbim de minimum 103.000

în săptămână a doua, cu un posibil maxim de 129.000, urmând ca în ultima săptămână, săptămâna 4, să primim un minimum de 146.000 sau, sperăm noi, până la un maxim de 204.000. Cu privire la vaccinul produs de către AstraZeneca, la fel avem estimat un minim de 766.000, mergând până la un maxim de 976.000. Practic, dacă ţinem cont de valorile minime ale celor două companii, cumulat cu ceea ce ştim de la BioNTech Pfizer, vorbim de 3.128.000 de vaccinuri pentru luna aprilie.”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, potrivit digi24.ro.

Dozele de vaccin care vor ajunge în România vor contribui la buna desfășurare a campaniei de vaccinare
Dozele de vaccin care vor ajunge în România vor contribui la buna desfășurare a campaniei de vaccinare[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Medicamentul care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de o mare companie farmaceutică: „Suntem încurajaţi de aceste rezultate!”

Veștile venite din partea Ministerului Sănătății sunt dintre cele mai bune, având în vedere că acest lucru va influența într-un mod pozitiv desfășurarea campaniei naționale de vaccinare.

În prezent, România înregistrează o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus, motiv pentru care s-a luat decizia ca restricțiile de circulație să fie aplicate începând cu ora 22:00, iar unitățile de cazare din regiunile montane să funcționeze la 70% din capacitatea maximă. 

Citeste si: Lege nouă pentru declaraţia pe PROPRIE RĂSPUNDERE! În ce condiții TREBUIE să o completezi

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

Localitatea care a intrat in carantina pentru 14 zile! Mii de bucuresteni sunt afectati!

Accident grav în Bihor cu trei mașini. Pompierii intervin pentru descarcerarea unei persoane. Traficul în zonă este îngreunat

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere în 2021? Ministerul Sănătății, noi precizări: „Este o situație...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies