Anunț important pentru români! Ce se întâmplă cu ajutoarele pentru cei cu pensii sub 3.000 de lei. Marius Budăi a dat toate detaliile

Author: Lavinia Medrea

Marius Budăi a dat toate detaliile

Sursa: Facebook Marius Budăi

Guvernul a luat noi decizii în privința veniturilor pensionarilor, care vor apărea pe cuponul de pensie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit toate detaliile!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că, în privința pensionarilor cu venituri sub 3.000

de lei, ajutorul promis de Guvern va fi înscris pe cuponul de pensie, iar ajutoarele pentru facturi vor fi trimise sub formă de vouchere, relatează Capital.

Ce se întâmplă cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei

Ajutoarele financiare oferite vârstnicilor cu venituri mai mici de 3.000 de lei vor fi înscrise pe cuponul de pensie și vor ajunge la aproape 4,3 milioane de români, potrivit ministrului Muncii. 

„Sumele vor fi înscrise separat pe cuponul de pensie, astfel încât seniorii României să regăsească aceste sume acolo și să le fie simplu de identificat”, a declarat Marius Budăi.

Citește și: Vești proaste pentru români! Cinci tipuri de pensii vor îngheța în 2023. Decizia Guvernului premierului Nicolae Ciucă

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Conform hotărârii Guvernului, românii care au pensii sub 1.500 de lei vor primi un ajutor financiar de 1.000 de lei, în două tranșe egale, care vor fi oferite la începutul anului și în luna septembrie, a mai declarat Marius Budăi.

„Suntem pe final cu construcția actului normativ, vrem să avem și normele de aplicare și căutam cea mai debirocratizată posibilă măsură, astfel încât să nu punem cetățenii pe drumuri.

Este un voucher care va fi tipărit, nu este card bancar – este voucher care va fi trimis prin Poșta Română”, a explicat Marius Budăi.

Pensiile vin mai devreme în luna decembrie

Guvernul a hotărât ca pensiile pe luna decembrie să fie trimise mai devreme pentru a ajuta oamenii vulnerabili să-și cumpere mâncare și bunuri necesare înainte de Ajunul Crăciunului, când toate produsele se scumpesc.

Marius Budăi, anunț oficial despre creșterea pensiilor: „Veniturile pensionarilor cresc diferențiat, cu până la 45%” Ce se va întâmpla cu pensiile după adoptarea bugetului pentru 2023

Citește și: Pensii decembrie 2022. Când vor fi plătite pensiile în luna decembrie. Anunțul făcut de Marius Budăi: „Am discutat deja cu Poşta”

Pensiile se vor încasa începând de astăzi, 2 decembrie 2022, cu toate că angajații Poștei Române au zi liberă. Ministrul Muncii a precizat că a vorbit personal cu șefii Poştei Române pentru ca vârstnicii să își primească pensiile de la începutul lunii.

„Am avut o discuție cu directorul Poștei Române, pe 2 decembrie era punte și se putea să nu se plătească pensiile că e liber. Mulțumesc Poștei Române! Chiar dacă este zi liberă, pe 2 decembrie se vor încasa pensii”, a transmis Marius Budăi.

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies