Ai primit facturi greşite în noiembrie şi decembrie? Iată cum poţi recupera banii plătiţi în plus

,

Ministrul Energiei a explicat cum își vor recupera consumatorii banii plătiți în plus la facturile greșite


In articol:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi introdusă ordonanţa care prevede refacerea facturilor care au fost emise greșit, precum și neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării, potrivit Antena3.ro.

Citeste si: Scumpirile continuă! Cât te va costa asigurarea de sănătate în 2022 dacă nu ești angajat

Cum își vor putea recupera românii banii plătiți în plus la facturile greșite

Mai mult, ministrul a explicat felul în care românii îşi vor putea recupera banii plătiţi în plus, în urma erorilor de pe facturile primite în lunile noiembrie şi decembrie.  Virgil Popescu a declarat că măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie.  

Virgil Popescu a dezvăluit că recuperarea benilor plătiți în plus se va face în termen de 5 zile prin cerere la furnizor dacă suma este de peste 100 de lei sau se va scădea din factură dacă este mai mică de 100 de lei.

Citeste si: Marcel Ciolacu: "Facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD"

„Facem modificări la procedura de decontare a facturilor compensate şi acolo vrem să introducem mâine în şedinţa de Guvern activitatea refacerii facturilor întocmite într-un mod eronat, neperceperea de penalităţi şi interzicerea debranşării. Deci, este pe ordinea de zi acel act, ordonanţa Ministerului Muncii care modifică ceva la Legea 252 cu privire la decontările interne.

În momentul când se stornează facturile e clar că s-a dat o sumă în avans şi depinde de cât de mare este această sumă faţă de factura care va fi recalculată, dar, prin cerere la furnizor, trebuie să primească în termen de 5 zile, dacă suma e mai mare de 100 de lei, aşa cum a spus ANRE din procedură, şi dacă este sub 100 de lei se reduce din factură", a declarat Virgil Popescu.

Totodată, luni seara, premierul Nicolae Ciucă a anunțat, după ședința coaliției, că toate facturile greșite vor fi refăcute, iar consumatorii nu vor fi debranşaţi și nu vor plăti penalități.

”Va fi o reducere foarte mare.  Lucrurile sunt foarte simple în urma procedurii de aseară. Practic, niciun român nu va plăti dacă va consuma mai mult de 500 de kWh că s-a mărit plaja de consum de la 300 la 500 de kWh, niciun român nu va plăti mai mult de 80 de bani pe kWh şi cei care consumă până în 500 de kWh vor plăti fix 68 de bani pe kWh. Deci, lucrurile sunt simple. Va fi o reducere foarte mare. Nu veţi mai vedea facturi de genul cum aţi văzut la energie electrică şi la gaze naturale. Vorbim de 31 de bani la gaze naturale.

Dacă consumă peste 1.500 în cele 5 luni de zile, deci vorbim şi de o creştere a consumului la gaze naturale de la 1.000 pe perioada de cinci luni de zile la 1.500 de metri cubi şi ajunge la cei care consumă la această plajă la 22 de bani pe kWh. Deci vorbim de reduceri simţitoare ale facturii, acum fiecare cât consumă.(...) La gaze, practic se reduce preţul gazelor, va fi absolut pentru toată lumea care se încadrează în acea plajă de consum de 125 MW- 0,125 lei kWh", a explicat ministrul Energiei.

Aceste măsuri se aplică începând cu data de 1 februarie.

„Evident, mărim plajele de consum de la 1.000 la 1.500 şi de la 300 la 500, discutăm cu Ministerul Justiţiei să vedem dacă se pot face şi recalculări în spate.(...) Noi am considerat faptul că, atunci când dăm ordonanţa în cursul lunii ianuarie practic, şi vorbim de ordonanţa care va fi aprobată săptămâna viitoare, aceasta cu modificările, până la 30 iunie se fac regularizările la tot consumul în această perioadă, putem discuta, inclusiv în luna ianuarie, poate de ce nu, dacă Ministerul Justiţiei ne permite să discutăm şi de plajă de consum şi pentru noiembrie şi decembrie. În toată această perioadă vom face o evaluare şi vedem ce măsuri vor fi luate de la 1 aprilie", a transmis oficialul.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania. „Nimeni n-a fost în pericol” VIDEO

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena, sărbătoriți de ortodocși pe 21 mai

Scandalul Eurovision continuă - Anchetă în Republica Moldova pentru a elucida de ce juriul său a acordat un punctaj 'suspect de mic' României

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se dă de pomană de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Alimentele pe care e bine să le împarți pe 21 mai 2022

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies