Agricultura viitorului. Sere in care plantele cresc fara a avea nevoie de pamant

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 06 oct 2020, 11:00

Cine si-ar fi inchipuit ca vor exista legume care sa creasca la comanda sau ca pamantul in care se cultivau odinioara ar putea sa dispara acum in totalitate?

Nimic nu mai este ceea ce a fost odata! Nici macar agricultura! Noi am gasit o astfel de sera si v-o aratam si dumneavoastra! Noile tipuri de sere se numesc sere hidroponice. Pamantul a disparut complet din ecuatie. Iar locul lui a fost luat de „ coaja de nuca de cocos, tocata, spalata cu apa de mare pentru a se dezinfecta si ambalata la saci. Avantajul este ca planta creste pe un substrat steril, dau viu.

Este prima recolta de castraveti pe strat de nuca de cocos care iese pe usile serei. Insa, pe cat de exotic suna, pe atat de autohton este gustul. Daca ati fi crezut ca acest gust traditional romanesc poate fi obtinut numai de mana priceputa a taranului, veti avea o mare surpriza: in acest tip de sera, omul nu prea are ce cauta: „ Totul este comandat de calculator.

Interventia umana la un hectar de sera nu depaseste, sa zicem, un volum de 10-15 persoane
”.

Si asta pentru ca oamenii nu prea au ce sa faca intr-o astfel de sera, in afara de culesul legumelor. Sistemul de irigare este controlat tot de calculator, iar la radacina fiecarui rasad exista un dispozitiv care gestioneaza cantitatile de substante necesare.

##VIDEO118904##

Cine sunt românii care pot beneficia de până la 500.000 euro de la stat. Cererile se pot depune până la 12 decembrie

Investitia intr-o astfel de tehnica a fost de ordinul milioanelor de euro, dar recolta este de aproape 10 ori mai mare decat cea a unei sere traditionale.

Producatorii unor legume cultivate in acest tip de sera nu au deloc viata usoara cand vine vorba de comercializare. Pentru ca planta este controlata de un calculator, leguma este recoltata cand atinge parametrii perfectiunii. Fapt care ii face pe cei mai multi cumparatori sa o considere de import si sa se fereasca de ea.

In prima faza, surplusul este redirectionat catre export, iar mai apoi, ceea ce ramane, merge direct la procesare, pentru a se obtine noi produse.
Profitul vine in mai multe feluri iar investitia se amortizeaza cat ai zice... „castravete”!

 

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies