A fost reținut elevul de 15 ani din Bacău care și-a obligat un coleg să își bage capul în toaletă și să îi pupe mâna. Elevul agresat primește consiliere psihologică

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 feb 2023, 19:43

Doi elevi cu cerințe educaționale speciale au fost duși cu forța la toaletă de mai mulți băieți și umiliți

Sursa: Captură video

Un elev de 15 ani al Liceului Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău și-a umilit un coleg, obligându-l să își bage capul în toaletă și să îi pupe mâna. Filmarea a ajuns și în mediul online și a stârnit furia internauților.

Doi elevi cu cerințe educaționale speciale au fost duși cu forța la toaletă de

mai mulți băieți și umiliți. Cel care i-a pus să facă gesturile revoltătoare a fost reținut.

A fost reținut elevul care a obligat un coleg să bage capul în toaletă

Unul dintre cei doi elevi este luat la palme și obligat să își bage capul în toaletă. Cum umilința nu ar fi fost suficientă, acesta este forțat să meargă în genunchi până în sala de clasă și să

îi pupe mâna colegului care l-a umilit.

O a doua filmare apare în mediul online și prezintă agresorul cum îl bate și îl umilește din nou, în timp ce alți elevi, amuzați de cele întâmplate, filmează totul și se amuză pe seama scenelor inimaginabile.

Inspectoratul Școlar General Bacău susține că agresorul are probleme de comportament grave și exercită frecvent acte de violență. Incidentul cu pricina ar fi avut loc pe

data de 26 ianuarie, iar polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

Citește și: Cine sunt cele două eleve din Roșiori care s-au bătut ca în ringul de box din cauza unui băiat. Una dintre victime a ajuns la spital

Elevul bătăuș a fost arestat pentru o perioadă de 24 de ore, iar cei doi elevi agresați primesc protecție și

consiliere psihologică.

Citește și: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta

Mai multe cercetări au fost începute în paralel

Pe lângă ancheta începută de poliție, o altă anchetă a fost începută și de Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Rezultatele de până acum au arătat că elevul agresor, în luna noiembrie a anului 2022, dar și în urmă cu doar câteva zile, a mai dat dovadă de un comportament nepotrivit. Mai exact, acesta a șicanat și a mușcat un coleg de clasă.

Adolescentul a fost sancționat cu scăderea notei la purtare cu două puncte, dar, conform conducerii ISJ Bacău, comportamentul lui a devenit mai violent în timp, ajungând să îi oblige pe cei doi colegi să își bage capul în toaletă și să îi umilească.

Un elev și-a amenințat profesorul de matematică cu moartea. ,,Dacă vii la școală nu mai trăiești

Și Inspectoratul Școlar General Ana-Maria Egarmin a dispus o cercetare prealabilă, iar polițiștii din cadrul Biroului Siguranței Școlare au anunțat controale în toate unitățile de învățământ.

Citește și: Când începe vacanța de vară 2023. Iată care este ultima zi de cursuri din anul școlar 2022-2023

„Facem precizarea că, atât poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, cât şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, pe tot parcursul anului şcolar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor”, a mai transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”