Sari la conținut
Vrei să fii milionar?play-circle icon

Vrei să fii milionar?


Despre emisiune

"Vrei sa fii milionar?" este un format al 2waytraffic - divizia de distributie al Sony Pictures Television - multiplu castigator de premii, care a marcat un traseu important in evolutia formatelor TV din intreaga lume. De la debutul in Marea Britanie a devenit rapid un fenomen al ratingului cu o audienta medie de 19 milioane de telespectatori "Vrei sa fii milionar?".

"Vrei sa fii milionar?" este cel mai popular quizz de prime-time din lume. A fost produs pentru prima data in lume in Marea Britanie pe reteaua ITV in Septembrie 1998. Conceptul original consta in sistemul capabil de a oferi un premiu fara precedent in istoria televiziunii acelor concurenti care reusesc sa raspunda corect unei serii de intrebari de cultura generala. In realitate, succesul formatului nu a fost dependent de acordarea premiului cel mare. Suspansul, drama, tensiunea din modul de realizare au facut ca peste un miliard de telespectatori din intreaga lume sa stea cu sufletul la gura in fata televizoarelor. In Romania, premiul va fi de 1 milion de lei.

"Vrei sa fii milionar?" este mai mult decat un game show: cu o imagine deosebita, o muzica speciala de atmosfera, fiecare episod contine drama si suspans atunci cand concurentii se confruntă cu dilema de a castiga sau de a pierde sume importante de bani care le pot schimba viata.

"Vrei să fii milionar?" este o sansa unica pentru toti cei care au ales scoala si cartea pentru perfectionare si care au inteles că succesul si cunoasterea nu se exclud.

Zece concurenti stau fata in fata cu Fastest Finger First (cine raspunde primul) atunci cand trebuie sa aseze in ordinea corecta patru raspunsuri la o intrebare. Primul care reuseste va concura pentru premiul cel mare. Ajuns pe scaun („hot seat”) concurentul se va confrunta cu 15 intrebari de cultura generala cu patru variante de raspuns. Dupa ce a raspuns la primele cinci intrebari, premiul pentru fiecare intrebare creste fabulos de la o intrebare la alta, ajungandu-se la premiul cel mare de un million pentru ultima intrebare. Pe parcurs concurentul are trei solutii ajutatoare: “Suna un prieten”, “Intreaba publicul” şi “50-50”. In orice moment al concursului, concurentul dupa ce a vazut intrebarea se poate retrage si poate pastra banii. Dar daca decide sa joace si ii spune prezentatorului „raspuns final„ atunci raspunsul sau il poate duce spre urmatoarea intrebare care valoreaza mult mai mult (aproape dublu) sau il poate scoate din joc diminuadu-i castigul in mod substantial.

“«Vrei să fii milionar ?» este singura emisiune pentru care aş fi revenit pe sticla in calitate de prezentator. Este un format care m-a lansat, care mi se potriveste şi cu care ma identific. Publicul din Romania are dreptul sa primeasca din partea statiilor de televiziune emisiuni curate si interesante. De mult nu a mai existat in peisajul media o emisiune de cultura generala, iar publicul ma intreba cand revin pe sticla cu «Vrei sa fii miliardar?». Uite ca revenirea se intampla dupa aproape 8 ani, la Kanal D cu «Vrei sa fii milionar ?». Ii invit pe toti romanii sa se inscrie la concurs deoarece stiu ca pot si ca merita sa castige premiile puse in joc”, declara Virgil Iantu, vedeta Kanal D si prezentatorul emisiunii.