Sari la conținut
Iubesc Româniaplay-circle icon

Iubesc România


Despre emisiune

Crezi că ştii totul despre România? Ştii că, de cele mai multe ori o urăşti, dar de ce o iubeşti te-ai întrebat vreodată? Ştii poate de ce unii ar pleca cu prima ocazie, în timp ce alţii au renunţat la multe trenuri şi au rămas? Ştii de ce o urăşti, o înjuri, o renegi şi o baţi? Pentru că descoperi că ai pe cine iubi. Că dincolo de manele, corupţie, birocraţie şi circ, o poţi iubi sincer.

Kanal D îţi propune începând din această primăvară un show de excepţie, Iubesc România, care îţi va da ocazia să-ţi cunoşti ţara altfel de cum o ştii. Umorul, momentele haioase şi pline de nostalgie din istoria românilor vor fi aduse în atenţia publicului. Nu vor fi uitate nici secvenţele memorabile din sport şi nici cele mai frumoase şlagăre din ultimii 30 de ani care i-au făcut pe români mai romantici şi mai plini de iubire.

În concurs vor intra două echipe de celebrităţi, în frunte cu un căpitan la fel de celebru, care se vor înfrunta pe parcursul a 6 probe şi vor încerca să îşi demonstreze "patriotismul” răspunzând la cât mai multe întrebări sau încercând să treacă mai multe probe "tipic romanesti”. Maria Cârneci şi Alin Oprea vor fi căpitanii ce-şi vor conduce echipele în luptă.

Pe tot parcursul show-ului, Daniel Lazăr band va interpreta melodii cunoscute şi va veni în sprijinul celor două echipe pentru a le rotunji conturile la puncte. Cine ghiceşte primul piesa cântată de band are şansa să acumuleze puncte preţioase pentru echipa sa. Celebrităţile care vor face parte din echipele concurente vor aparţine unor categorii de vârstă diferite, pentru a putea acoperi paleta largă de informaţii din timpul concursului. Aşadar vom avea un reprezentant al generaţiei de 20 de ani, unul pentru generaţia 30 şi altul pentru 40 . Cine ştie cele mai multe lucruri despre personalităţile din sport? Cine este cel mai tare când vine vorba de istoria filmului şi a televiziunii româneşti? Cine e cel mai bazat în istorie? Pe parcursul celor 6 runde vom avea şansa să aflăm acest lucru.

Însă runda finală este cea care va hotărî marele câştigător. Întrebările ultimei runde sunt despre viaţa de zi cu zi a românilor. Astfel publicul, împărţit şi el în două tabere va avea posibilitatea să îşi susţină echipa favorită nu doar prin aplauze şi încurajări ci şi prin răspunsuri la întrebări şi trăind emoţia alături de vedetele lor.

Moderator imparţial, Anca Ţurcaşiu supravegheaze ca luptă din platou să fie dreaptă iar micile "smecherii” tipic româneşti să nu poată influenţa rezultatul final, căci premiul de la sfârşit, este unul foarte "motivant” chiar dacă valoarea acestuia este mai mult simbolică.

Aşadar, nu rata, începând din 27 februarie, sâmbătă de sâmbătă, de la ora 20:30, Iubesc România, un show spectaculos, plin de culoare şi umor aşa cum numai românii ştiu să petreacă, doar la Kanal D!

Află ultimele noutăţi de la emisiune pe iubescromania.kanald.ro.