Sari la conținut

Celebrul E 250, conservantul artificial folosit in carne, interzis in tarile din Europa, LEGAL in Romania

Celebrul E 250, conservantul artificial folosit in carne, interzis in tarile din Europa, LEGAL in Romania

“De fapt, sunt resturi ale industriei alimentare, care se ambaleaza frumos, se eticheteaza, se vand la preturi mari”

Nu mai e deloc un secret ca punem in farfurie, aproape exclusiv, mancare plina cu aditivi si conservanti periculosi. De departe insa, cel mai folosit dintre ei este nitritul de sodiu sau E 250, care se regaseste pe eticheta majoritatii produselor procesate si nu numai. Celebrul E250, interzis in Norvegia, Suedia, Canada si Germania, este LEGAL la noi in tara.

“In toate produsele pe baza de carne, gasim nitrit de sodiu, care este conservantul cel mai folosit in industria alimentara cu toate ca se cunosc efectele, sa spunem negative, asupra organismului uman. (…) Carnati, babic, salam, sunca … toate contin nitrit de sodiu. Si in sortimentele destinate copiilor se gaseste nitrit de sodiu”, spune chimistul Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Nitritul de sodiu, E 250, interzis in unele tari din Europa, se gaseste, in tara noastra, in orice aliment procesat, dar si in carnea macra, folosit de producatori pentru a o conserva si pentru a o mentine proaspata. In timp ce producatorii se apara si spun ca totul e legal, medicii spun ca acest condiment cauzeaza cancerul!



“Un consumator care doreste un prod nesarat si fara nitrit … ii urez succes, carne fiarta poate, ca altfel nu se poate conserva (…) Nitritul ca si multe alte substante in cantitate mare poate deveni toxic, asa cum si apa, consumata in cantitate foarte mare, devine toxica si … murim”, spune Sorin Minea, presedintele Patronatului Romalimenta

Ceva nu a mers deloc bine in evolutia alimentatiei noastre din moment ce substantele chimice au luat locul ingredientelor de buna calitate, si asa ajungem sa mancam mixturi de aditivi care imita perfect gustul pe care il cautam. Si de cate ori nu ne-am intrebat cum este posibil ca un produs sa isi pastreze aceeasi savoare si gust dupa luni, chiar ani de stat pe raftul magazinelor?!


“De fapt sunt resturi ale industriei alimentare, care se ambaleaza frumos, se eticheteaza, se vand la preturi mari”, spune chimistul Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori.



Sambata, de la 17:15, la “Asta-I Romania!” incercam sa aflam de la medici, specialisti si autoritati, care sunt efectele acestui conservant asupra organismului nostru.







 

viewscnt
stirilekanald.ro
realitatea.net