Sari la conținut

CLASA PREGATITOARE in anul scolar 2013-2014. Cand vor putea incepe inscrierile

CLASA PREGATITOARE in anul scolar 2013-2014. Cand vor putea incepe inscrierile

Ministerului Educatiei a facut deja propuneri privind inceperea inscrierilor copiilor in clasa pregatitoare in anul scolar 2013-2014.

Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar si poate fi organizata atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor. Inscrierile pentru anul scolar 2013-2014 vor incepe cu 2 aprilie, potrivit Ministerul Educatiei. Parintii isi pot inscrie copiii care pana la 31 august vor implini varsta de 6 ani.

Potrivit Mediafax, propunerile aflate in dezbatere publica pana la 24 martie, pentru informarea parintilor si a publicului interesat si pentru a permite parintilor luarea unor decizii in cunostinta de cauza privitoare la optiunea pentru o unitate de invatamant sau alta, fiecare unitate de invatamant va pune la dispozitie si informatii referitoare la locul de desfasurare a activitatii corespunzatoare clasei pregatitoare, in spatiul scolilor sau al gradinitelor, la posibilitatea organizarii programului "Scoala dupa scoala", la organizarea si dotarea spatiului scolar etc. Ministerul Educatiei precizeaza ca nu sunt diferente intre clasele pregatitoare organizate in scoli si cele din incinta gradinitelor.

In clasa pregatitoare se vor putea inscrie, pentru anul scolar 2013-2014, copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august 2013, inclusiv, dar si, la solicitarea parintilor, cei care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. Copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la 31 august 2013, inclusiv, pot fi inscrisi, la cerere, in clasa I, chiar daca nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare. viewscnt
stirilekanald.ro
realitatea.net